Sunday, March 12, 2006

Χθες.

(Προειδοποιώ τους αγαπητούς αναγνώστες, αυτό το post λαμβάνει μεγάλη έκταση και ίσως φανεί υπερβολικά βαρετό. Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για την αναστάτωση.)

Η ανάγκη να βγω για μια βόλτα γινόταν επιτακτική. Τηλεφώνησα στην αγαπητή φίλη Βερονίκη και της πρότεινα να καλέσει μερικούς κοινούς μας φίλους και να δει εάν θα είναι ελεύθεροι για το απόγευμα διότι εγώ βαριέμαι αφάνταστα τα τηλεφωνήματα και τις οργανώσεις.

Η αγαπητή φίλη Βερονίκη απάντησε θετικά στην έκκλησή μου και πρότεινε να εξέλθουμε από τας οικίας μας για έναν περίπατο για καφέ, γλυκό, ίσως και μια επίσκεψη στον πλησιέστερο κινηματογράφο. Θα βρισκόμασταν πρώτα στο σπίτι της, το οποίο όλοι μπορούσαμε να προσεγγίσουμε δίχως την ανάγκη τροχοφόρου. Όπως με πληροφόρησε από το τηλέφωνο, θα παρευρίσκονταν οι φίλοι Σωφρόνιος, Ραχήλ και Ισίδωρος. Ήτο μια ανεκτή σύνθεσις.

Περπάτησα ως το σπίτι της αγαπητής φίλης Βερονίκης όχι με ιδιαίτερα γοργό ρυθμό στον βηματισμό μου. Μόλις έφθασα τους βρήκα όλους εκεί. Τα σχέδιά μας, όμως, πήραν μια απροσδόκητο τροπή καθώς ο καιρός δεν ήταν με το μέρος μας.

Η βροχή μας υποχρέωσε να ακυρώσομε τον περίπατό μας. Η αγαπητή φίλη Βερονίκη είχε την καλοσύνη να μας προσφέρει καφέ ή αφέψημα της αρεσκείας μας, μετά συνοδευτικών βουτημάτων και γλυκίσματος. Εις το τραπέζι επανήλθε το ζήτημα της επισκέψεως στον πλησιέστερο κινηματογράφο. Κανείς μας δεν εγνώριζε τι προβάλλετο και η σχέσις της οικοδέσποινας με τον ημερήσιο Τύπο δεν είναι ιδιαιτέρως φιλική. Χρειάστηκε να τηλεφωνήσω στην κυρία που μου καθαρίζει, μαγειρεύει και κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού.

Τελικώς, ο κινηματογράφος έπαιζε την πολυσυζητημένη εις τα blogs ταινία «Το Μυστικό του Όρους Μπρόουκμπακ». Ενημέρωσα για το προκλητικόν του περιεχομένου και η ανταπόκριση δεν ήτο ενθουσιώδης. Επειδή έξω έβρεχε «καρέκλες», όπως είπε ο φίλος Ισίδωρος, αναγκαστήκαμε να παραμείνουμε εντός και να χαζεύουμε τη θέα από το μπαλκόνι, συζητώντας θέματα της επικαιρότητος («Μα, ποιος είναι Δήμαρχος της πόλης μας αυτή τη στιγμή, γνωρίζει κανείς;», «Αληθεύει πως η διοργάνωσις αυτού του απαισίου τραγουδιστικού διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας εφέτος;» και «Ποία η μοίρα της σχέσεως του κυρίου Κεχαγιόγλου με τον κύριο Ζαμπούνη; Ήταν όμορφο ζευγάρι, δε νομίζετε;»).

Ακολούθως, προτείναμε στην αγαπητή φίλη Βερονίκη να δούμε μια ταινία σε DVD διότι έχει μια ποιοτική συλλογή τίτλων. Οι περισσότεροι συμφώνησαν πως το ασιατικό φιλμ «2046» ήταν ιδανικό για τη βραδιά. Η οικοδέσποινα προσέφερε κρασί και δημιούργησε μια όμορφη, υποφωτισμένη ατμόσφαιρα στον χώρο, ιδανική δια την απόλαυση του έργου. Εγώ κοιμήθηκα.

Όταν με ξύπνησαν, βρήκα τον φίλο Σωφρόνιο να φωνασκεί και να ομιλεί ακατάληπτα. Αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να πίνει καθόλου. Η ώρα ήταν περασμένη και σε κάποιον έπρεπε να πέσει ο κλήρος της συνοδείας του μέθυσου εις την κατοικίαν του. Δυστυχώς, κανείς μας δεν θυμόταν το ακριβές της διευθύνσεως αυτής. Δήλωσα πρόθυμος να βοηθήσω, ζήτησα από την αγαπητή φίλη Βερονίκη να καλέσει ένα ταξί, διότι ο δικός μου οδηγός δεν ήτο διαθέσιμος για το Σαββατόβραδο, και προχωρήσαμε εις την αναζήτηση μιας πολυκατοικίας με θυρωρείο, πόρτα εισόδου και εξόδου, καθώς και δύο δένδρα αριστερά και δεξιά αυτής, σαφώς για διακοσμητικούς λόγους. Αυτές ήταν οι βοηθητικές υποδείξεις του φίλου Σωφρόνιου. Ο οδηγός του ταξί δεν ήταν ιδιαιτέρως συνεργάσιμος, ενώ θα αποφύγω να σχολιάσω τα ακούσματά του. Εντύπωση μου έκανε το άσμα το οποίο έδειχνε να προτιμά, με κάπως ξενικό ρεφρέν (γύρω από μια σοκολάτα, αν δεν απατώμαι) και δυσδιάκριτα ψελλίσματα («τσικι τσικι τσικι τα»;). Όλως περιέργως, έτσι ηχούσε και το κινητό του τηλέφωνο όταν χτύπησε!

Μας πήρε λιγότερο από μια ώρα για να εντοπίσουμε την πολυκατοικία στην οποία διαμένει ο φίλος Σωφρόνιος. Παρακάλεσα τον οδηγό να με περιμένει μέχρι να τον αφήσω (τον Σωφρόνιο, όχι τον οδηγό) εντός του ανελκυστήρα και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς τη δική μου οικία.

Ήταν μια ασυνήθιστη βραδιά. Όχι και τόσο βαρετή θα έλεγα.

16 Comments:

Blogger Alexandros said...

Εγώ πάντως δεν εξαντλήθηκα καθόλου.
Αντιθέτως το διάβασα χωρίς παύση μέσα σε δύο ολόκληρα λεπτά.

Φίλτατε Βαρετέ, να μας γράφετε πιο συχνά τέτοια κείμενα! :)

6:27 PM  
Blogger amvro said...

με εξήντλησε....

7:20 PM  
Blogger Spark D' Ark said...

εξαιρετικό.
να τα χιλιάσετε.

8:19 PM  
Blogger άρχοντας Κώστας said...

κι εγώ καλωσορίζω το πρώτο μεγάλο ποστ. Σαν να παρακολουθούσα ταινία ήταν!

8:21 PM  
Blogger Περαστικός said...

Ήτο μια έκπληξις, πλην όμως ευχάριστη.

8:21 PM  
Blogger Varetos said...

Είστε ιδιαιτέρως κολακευτικοί. Σας ευχαριστώ θερμά.

Με κούρασε η συγγραφή αυτού του post αλλά, μαζί, ήταν και μια αναζωογονητική εμπειρία για μια τόσο βαρετή ημέρα όπως η Κυριακή.

8:29 PM  
Blogger ci said...

wow! από μικρού μήκους έγινες ταρκόφσκι! πολύ ωραίο βαρετέ.

10:47 PM  
Blogger Loucretia said...

Καποιος να μου στειλει τη περιληψη.

2:24 AM  
Blogger cheshire cat said...

εκ ΠΛΗΞΗ!

4:54 AM  
Blogger Solitary Devil said...

δεν έχω τπτ άλλο να προσθέσω στα σχόλια..

10:10 AM  
Blogger Varetos said...

Μήπως πρέπει να βγαίνω περισσότερο έξω;

Αλήθεια, βαριέμαι!

10:41 AM  
Blogger vina said...

Κυρίες και Κύριοι,

ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ!
τον λατρεύουμε φανατικά

1:10 PM  
Blogger Ladychill said...

Επιτέλους μας άφησες να δούμε λίγο απ' την κλειδαρότρυπα πραγματικές στιγμές απ' τη ζωή σου! Με πιάνω στιγμές να προσπαθώ να φανταστώ τι είδους άνθρωπος είσαι και όλο με μπερδεύεις. Αντί για Βαρετός θα πρέπει να αρχίσουμε να σε λέμε Αίνιγμα. Άσε που σου πάνε εξίσου και τα μεγάλα ποστ! Θα δούμε κι άλλα; :-)

2:50 PM  
Blogger the ibt said...

Σαν ταινία του Αγγελόπουλου!

5:49 PM  
Blogger Varetos said...

Σας ευχαριστώ δια τον θετικό και πλήρως ερωτικό σχολιασμόν.

2:33 PM  
Blogger landlord45 said...

Έκπληκτος από την έκταση του ποστ , πήρα δίπλα μου καφέ για να αντέξω.
Αφηρημένος έφτιαξα εσπρέσο στρέτο (όπως πάντα πράττω με τα ποστς σας).
Τελείωσα την ανάγνωση χωρίς καφέ.
Να μας προειδοποιείτε στο εξής.

3:14 PM  

Post a Comment

<< Home